Het serumcircuit

Welkom op het serumcircuit, de expressie-sectie van Dharmium. Het materiaal dat je hier vindt dient ter inspiratie en verlevendiging van het wijsheidsonderricht dat je kunt beoefenen via Wiswerk.

Op dit moment bevat het serumcircuit drie secties: yulu (onderricht), muziek en vuurvocht (poëzie). Er zijn diverse ideeën voor uitbreiding ervan: blogs bijvoorbeeld. Een forum-achtige Theetuin voor deelnemers willen we in de toekomst ook graag een eigen plekje geven op Dharmium.

Yulu (onderricht)

Yulu van Zen-leraar Linji, een van de yulu-video’s.

Yulu is een Chinese term waarmee onderrichtingen van Zen-leraren worden aangeduid zoals die zijn vastgelegd en gebundeld door leerlingen of door latere samenstellers van overzichten etc.
De meeste van deze documenten bevatten biografisch materiaal over de betreffende leraar, diens onderrichtingen tijdens de training en diverse dialogen met leerlingen of bezoekers.
De (engelstalig) video’s bestaan uit een kort, gereciteerd citaat van de betreffende leraar.

Muziek (inspiratie)

Bronzang, een van de muziek-video’s.

De sectie Muziek bevat een selectie uit het muzikale expressiespul dat in de loop der tijd ontstaan is – en nog steeds gistende is – binnen Stiltij. Deels zijn het devotionele teksten, op muziek gezet, die gebruikt kunnen worden in de trainingen (ook thuis in de eigen training).
Daarnaast vertalingen van gedichten of liederen uit diverse wijsheidstradities (Rumi, Milarepa, bijv.) die in een muzikale expressievorm zijn gegoten.
En tot slot ook eigen materiaal dat geschikt voelt om in deze sfeer te delen met anderen.

Podcast (poëzie)

logo van vuurvocht

Op de pagina Vuurvocht vind je een vijftigtal gedichten en vertalingen van Gedel, chronologisch geordend tot een podcast-serie.
De gedichten zijn te beluisteren als een doorlopende playlist en/of individueel downloaden voor je eigen mediaplayer.
Wil je graag elke tekst/audio samen lezen/horen, ga dan naar Gedel.nl via deze link.
Tip: dit materiaal is geschikt om op je gemak te beluisteren via een oortje tijdens wandeling of vrije tijd.

◄║►